Facebook
Pinterest

HÍRFOLYAM

2016-02-01

Teszteltük a Mobileye vezetéstámogató rendszerét!

Az egyik járművünket próbaképpen felszereltük egy Mobileye 560 készülékkel. Az elmúlt időszak eredményei és a gépjárművezetők pozitív visszajelzései arra sarkalják cégünket, hogy a lehetőségeinkhez képest az összes járművet, még az idei év első felében hasonló készülékekkel szereljük fel.

Ez a készülék, gyakran „harmadik szemként” a vizuális szenzorai segítségével folyamatosan figyeli és elemzik a jármű előtt történő eseményeket, hogy idejében figyelmeztethesse a vezetőt a veszélyes helyzetekre. Így segíti a gépjárművezetőt, hogy még időben beavatkozhasson és elkerülhesse a balesetet, vagy elkerülhetetlen esetben csökkenthesse annak hatásait.

A tesztünk során az alábbi rizikópontokban bizonyult rendkívül eredményesnek. 
Követési távolság ellenőrzés, Elülső ütközésveszély és Sávelhagyás figyelmeztetés – Kerékpár, Gyalogos és nagyobb testű állat (őz) felismerés - Jármű és sávszél felismerés - Ébrenlét és Fáradságfigyelés, riasztás - Közlekedési és Sebességkorlátozást jelző táblák figyelése. Ráadásul mindezek éjjel és rendkívül rossz látási viszonyok között is! 
http://www.autosafety.hu/
https://www.youtube.com/watch?v=i-2XAhJsRzQ&feature=youtu.be

 

2016-01-04

2015.02.01.-től szigorítottuk gépkocsivezetőinkkel szembeni elvárásainkat.

Minden gépkocsivezetőnktől megköveteljük a büntetlen előéletű és foglalkozástól, vagy tevékenységtől eltiltás mentes erkölcsi bizonyítvány meglétét. Ennek folyamatos fenntartását 6 havonta ellenőrizzük.

AXOLER express forwarding, 2015.02.01.-től csak a Driver Identification Database, vagyis DIDb rendszerében regisztrált sofőrt alkalmaz. Ez az Európai Unió területén egyedülálló, nemzetközi sofőradatbázis kizárólag hiteles és megbízható sofőröket tartalmaz. Ennek a globális minőségbiztosítási rendszernek a célja a szállítmányozással kapcsolatos bűncselekmények megelőzése, így csak olyan sofőrök kerülhetnek a rendszerbe, akik előélete és munkavégzésének minősége követhető. A DIDb rendszerrel szerződött partnereink a rendszer felületén maguk is ellenőrizhetik, illetve minősíthetik is gépkocsivezetőinket, azok munkáját, hiszen minden gépkocsivezetőnk saját névre szóló, azonosítószámmal ellátott DIDb kártyával rendelkezi, amit kérésre köteles a megbízóinknak megmutatni.

Ügyfeleink maradéktalan kiszolgálása és küldeményeik maximális biztonsága érdekében 2016.01.04.-től saját belső ellenőrzési rendszert is kidolgoztunk, melynek segítségével a közlekedésbiztonság, áruvédelem és ügyfélkiszolgálás területére még nagyobb hangsúlyt tudunk helyezni.  

 DIDb Driver Identification Database

    

 

2015-08-10

Ismét további előrelépéseket tettünk a komfort területén. A nemzetközi forgalomban résztvevő gépkocsivezetőink munkakörülményeit tovább javítottuk, kitartásukat, munkájukhoz való hozzáállásukat megbecsüljük, ezért megkezdtük a nemzetközi viszonylatban közlekedő járműveinket, WAECO típusú Kompresszoros Hűtő- Fagyasztó ládákkal felszerelni. Igyekeztünk a gépjármű típusának és fuvarrelációknak megfelelő típust választani a járművekbe, így esett a választás a WAECO CDF-18, CDF-26 és CFX-35 típusú kompresszoros hűtőládáira, melyek beszerzésében a Dometic Zrt. vállalt partnerséget.  

 

2015-07-01

Gépkocsivezetőink komfortérzetének javítása érdekében, folyamatos erőfeszítéseket teszünk.  A komfortosabb pihenőidő eltöltése fontos tényező, így minden nemzetközi furgonunkat sikerült jármű specifikus fekhellyel ellátni, majd ezt követte a vezetőfülkék folyamatos áramellátásának biztosítása. Valamennyi gépkocsinkat plusz kiegészítő munka-akkumulátorokkal láttuk el, így mostantól gondtalanul használhatják elektromos készülékeiket, (pl. nézhetnek filmeket, tölthetik laptopjaikat) így nem kell attól tartani, hogy ezzel lemerítik gépjárműveik indító akkumulátorait.